Vinproducent: Azienda Agricola Filippo Broccardo e Fratelli
Kvalitet: DOC
Druvsort: Barbera 50% , Nebbiolo 50%
Alkoholhalt: 12,5%
Serveras vid: 10-12°C
Passar till: Fisk, skaldjur och vegetariska rätter.
Beskrivning: Ett balanserat, fruktigt vin med en medelintensiv rosa färg.
Vinproducent: Sant ́Evasio
Kvalitet: DOCG, sött
Druvsort: Muscato100%
Alkoholhalt: 5 %
Hållbarhet: För att ta tillvara fruktigheten bör den drickas inom ett år,
kan sparas upp till 2 år, men kan förlora en del av sin fruktighet.
Serveras vid: 6-8°C
Passar till: Desserter och bakverk och framförallt frukt, passar också
till zabaione och panna cotta.
Beskrivning: Ett sött delikat vin med härligt naturligt mousserande bubblor.
En bouquet med inslag av persika, salvia och citron och en eftersmak av acacia
blomma. Färgen är halmgul med ljusa gyllene toner.
Vinproducent: Antica Cascina dei Conti de Roero
Druvsort: 100% Favorita
Alkoholhalt: 12,5
Serveras vid: 11-13°C
Passar till: Aperitifer, grönsaker, kallt kött, och fiskrätter.
Beskrivning: Frisk och fyllig smak med mycket bra struktur och syrlighet. Trevligt inslag av färsk frukt återkommer i eftersmaken.
Vinproducent: Sant’ Evasio
Kvalitet: DOC Superiore
Druvsort: Dolcetto d’Asti
Alkoholhalt: 13%
Serveras vid: 16–18°C
Passar till: Pasta, kyckling, anka, risotto och ljust kött, men även till färska ostar och medium mogna ostar.
Beskrivning: Ett harmoniskt torrt vin med måttlig syra och rubinröd färg, en bouquet med inslag av röda bär.
Vinproducent: Tenuta Montemagno
Kvalitet: DOC
Druvsort: Sauvignon 60%, Timorasso 30%
Alkoholhalt: 13%
Serveras vid: 10-12°C
Passar till: Fisk och Skaldjur, fågel exempelvis kyckling och kalkon. Även ett mycket gott sällskapsvin.
Beskrivning: Ett vin med gyllene toner, med dofter av acacia och havtorn,
päron och tomatblad. Vinet karaktäriseras av sin mjuka och behagligt friska smak.
Vinproducent: Sant’ Evasio
Kvalitet: DOCG Superiore
Druvsort: Barbera d’Asti 100% Alkoholhalt: 14,5%
Serveras vid: 16–18°C
Passar till: Kraftigare kötträtter och mogna ostar.
Beskrivning: Ett vin med en stark varm och strukturerad smak. Det har en rubinröd färg med granatröda nyanser. Vinet har en intensiv långlivad bouquet med mjuka kryddiga toner och inslag av björnbär och violett.
Övrigt: ”Superiore” klassas viner som lagras 12 månader på ekfat och därefter 12–18 månader på flaska. Rekommenderas att luftas 30–60 min innan servering.
Vinproducent: Luca Ferraris
Druvsort: Viognier
Alkoholhalt 13%
Passar till: Fisk och skaldjur, färska ostar, ljust kött samt mingel och sällskap.
Vinproducent: Colle Manora
Kvalitet: DOC
Druvsort: Albarossa 100%
Alkoholhalt: 14%
Serveras vid: 16–18°C
Passar till: Kraftigare kötträtter och mogna ostar.
Beskrivning: Denna druva är en korsning mellan Nebbiolo och Barbera som ger en balanserad karaktär med det bästa från bägge druvorna. Den röda mogna fruktigheten från Barbera och vilda örter och peppar från Nebbiolo. Vinet har en färg med inslag från granatäpple och lila toner.
Övrigt: Öppna och lufta ca 30 minuter innan servering.
Vinproducent: Sant ́Evasio
Kvalitet: DOC
Druvsort: Arneis 100%
Alkoholhalt:12,5%
Serveras vid: 10-12°C
Passar till: Lagade fiskrätter, ljust kött som exempelvis kyckling och kalv.
Beskrivning: Ett perfekt balaserat vin med lång eftersmak med en gul färg
med gröna inslag och härliga toner av gräs och örter.
Övrigt: Arneis, i Piemonte dialekt betyder "nyckfull".
Vinproducent: Luca Ferraris
Kvalitet: DOCG
Druvsort: Ruché 100%
Alkoholhalt: 14,5%
Serveras vid: 16–18°C
Passar till: Smakrik mat som exempelvis asiatisk mat.
Beskrivning: Detta vin har en behaglig rubinröd färg med lila toner, en torr och blanserad smak och en bouquet med fräscht intensiva toner av rosor och körsbär.
Vinproducent: Antica Cascina dei Conti di Roero
Druvsort: Arneis 80%, Nebbiolo 20%,
Alkoholhalt: 12,5%
Serveras vid: 6-8°C
Passar till: Skaldjur, ostron, antipasti,.
Beskrivning: Färgen är halmgul med gröna inslag, doften är frisk och blommig med nyanser av kiwi, och ananas. I munnen en torr, frisk, mineralisk smak, en anig pepprighet och lite brödig karaktär med inslag av gröna äpplen.
Vinproducent Sant ́Evasio
Kvalitet: DOCG
Druvsort: Barbera d´Asti 100%
Alkoholhalt: 14,5%
Serveras vid: 16-18°C
Passar till: Kraftigare kötträtter och mogna ostar
Beskrivning: Ett robust vin med söta tanniner, lätt nyanser av kakao och vanilj. Intensiv rubinröd färg med violetta toner och en bouquet intensiv, mycket långvarig, med delikat kryddig med inslag av hallon, viol och vanilj.
Övrigt: Detta vin klassas som en “Superiore” då det har lagrats 12 månader på ekfat och därefter 12-18 månader på flaska. “Nizza” är en ny D.O.C.G (Controlled Denomination of Origin De Guarantia) som har sitt ursprung från skörden 2000. Nizza klassningen har ett mycket restriktivt regelverk och återfinns i endast 18 kommuner med en produktion på maximalt 49 hektoliter per hektar. Öppna och dekantera flaskan ca 1 timme innan servering. Servera i stora rödvinsglas. direkt via Systembolaget
För att besöka denna sidan måste du vara över 25 år. Du kan bekräfta din ålder genom att klicka på knappen nedan.